10 saker ingen berättar för dig när du ska köpa förlovningsring

Det finns många saker att tänka på när du ska ge dig ut bland alla de tusentals ringmodeller och hitta något som personen kommer att gilla, inte bara nu utan förhoppningsvis i många år framöver.

För de som vill vara förberedda på denna process och veta hur de ska tänka kan de kommande 10 tipsen vara till stor hjälp.

1. Lyssna noga

När du väl har bestämt dig för att fria gäller det att hålla öronen öppna varje gång personen du tänkt ställa frågan till pratar om smycken. Detta för att få ett hum om vilken stil personen föredrar och göra det enklare för dig att välja rätt typ av modell. Kom även ihåg att lyssna på vad personen INTE gillar.

2. Prata med andra

För att få inspiration och råd kring både frieri och ring kan det vara en god idé att prata med andra som gått genom samma sak. Fråga vänner om tips eller be dem följa med och titta på ringar.

3. Strunta i din egen smak

Att välja förlovningsring är ett tillfälle när det är dags att lägga ens eget tycke och smak åt sidan och enbart fokusera på vad personen i fråga gillar. Gillar du platinum men hon eller han guld, är det självklart en ring i guld du ska välja.

4. Ta din tid

Det kan vara lätt att hänföras av alla vackra ringar vid första anblicken. Låt dock ringshoppingen ta tid och jämför noggrant de olika modellerna och diamanterna sinsemellan. Efter ett tag kommer du se saker som du inte hade lagt märke till från början.

5. Diamanter kan se olika ut

Gör din research kring diamanter och dess olika slipningar. Då kan du redan i förväg ha ett hum om vad du letar efter.

6. Stora prisskillnader

Prislappen kan skilja sig otroligt åt beroende på var du handlar din ring. Se därför till att inte köpa första bästa, utan kontrollera material och slipningar för att se var du får mest för pengarna.

7. Du behöver inte personens ringstorlek

Ett stressmoment kan vara att försöka ta reda på personens ringstorlek för att inte välja en för liten eller för stor ring. De flesta juvelerare erbjuder dock en gratis storleksändring för att den ska passa.

8. Designa din egen ring

Känner du dig säker på hur personen vill att ringen ska se ut kan det vara en kul, och romantisk, gest att designa din egen ring.

9. Det tar tid

Var beredd på att lägga ner mycket tid på beslutet kring förlovningsring. Det är trots allt inte en vanlig present utan en gåva som ska symbolisera er kärlek för resten av era liv.

10. Planera

Välj ut ringen med gott om tid kvar till själva frieriet. Att behöva hålla en deadline kommer göra dig stressad och kan få dig att göra ett förhastat val.

Med dessa tips har du lite mer kött på benen tills det att det är dags att ställa den stora frågan. Förhoppningsvis ger all förberedelse resultat så att personen tycker att ringen är lika fin som du gör!