10 tips när du ska öppna ett eget bageri

Att öppna ett eget bageri är en stor dröm för många. Att få göra något kreativt med händerna och erbjuda något som gör kunderna glada. Eftersom detta är just en dröm för många gäller det att just ditt bageri sticker ut från mängden för att du ska lyckas. Nedan följer 10 tips på vad du kan tänka på för att skapa en framgångsrik verksamhet.

1. Hitta din egen nisch

För att stå ut i mängden behöver du bestämma dig för en nisch. I början kan det dessutom vara svårt att ha möjlighet att erbjuda ett brett sortiment, så var inte rädd för att begränsa dig till något som du kan bli extra duktig på.

2. Skapa en snygg och unik logotyp

En av de viktigaste sakerna när du startar ett eget bageri är att skapa en logotyp som gästerna kommer ihåg. Den kommer finnas i din lokal, på din webbplats och dina visitkort. Se därför till att ta hjälp av en bra grafisk formgivare för att skapa något unikt och professionellt.

3. Gör en bra meny

Precis lika viktigt som det är med en snygg logga är det med en snygg meny. Menyn är ofta det första gästerna tittar på när de besöker ditt bageri eller din webbplats. Se därför till att göra den tydlig och inbjudande med beskrivningar och priser. På så sätt gör du det enkelt för kunden att välja just dig.

4. Skapa intresse genom din lokal

Inred ditt bageri personligt och iögonfallande. På så sätt kommer du fånga förbipasserandes intresse och locka personer att komma och äta hos just dig.

5. Skapa bra relationer

Förutom att upprätthålla en bra relation med dina gäster är det viktigt att ha en personlig kontakt med dina leverantörer. Det är ju faktiskt dem som kommer leverera dina varor så att du sedan kan göra dina bakverk.

6. Satsa på annonseringSatsa på annonsering

Idag sker en stor del av annonseringen via sociala medier, så se till att hänga med i svängarna. Skapa en Instagramprofil och lägg ut bilder på dina smarriga bakverk eller skapa events för att locka besökare.sker en stor del av annonseringen via sociala medier, så se till att hänga med i svängarna. Skapa en Instagramprofil och lägg ut bilder på dina smarriga bakverk eller skapa events för att locka besökare.

7. Ha en webbplatswebbplats

Även om du inte kommer sälja några varor eller tjänster via din webbsida är den trots allt en bra marknadsföringskanal. Den gör det enklare att hitta till dig och innehåller information som öppettider och meny.

8. Gör en grej av högtider

Gör något extra kring högtider som jul, påsk och midsommar. Erbjud säsongsanpassade bakverk eller inred bageriet i passande dekorationer. Det kommer garanterat att locka besökare!

9. Prata med dina kunder

Att hålla en dialog med dina kunder kommer få dem att känna sig välkomna och speciella, men det ger även dig feedback på saker som du kan förbättra eller göra om.

10. Ta hjälp

Lyckas du bra med ditt bageri kommer du snart märka att du behöver hjälp. Låt det inte gå för långt innan du anställer dem så att du blir utbränd eller inte har tid att erbjuda dina kunder det allra bästa.