3 orsaker till varför du bör investera i en kamin utan skorsten – ta reda på väggkamin pris

3 orsaker till varför du bör investera i en kamin utan skorsten – ta reda på väggkamin pris | Listion

Många tycker inte att ett hem är komplett utan en kamin. Dessvärre har alla inte möjlighet till att ha en braskamin hemma. Som tur är finns det alternativ. Här är 3 orsaker till varför en skorstensfri kamin är ett riktigt smart alternativ oavsett om du bor i hus eller i lägenhet.

1. Miljövänligt

Hur mysig en vedeldad brasa än må vara går det inte att blunda för den giftiga rök som bildas. När man eldar med ved bildas det nämligen flera luftföroreningar som är skadliga för oss människor. När du istället satsar på en väggkamin som saknar skorsten eldar du med miljövänligare bränsle. Ofta använder man en miljövänlig bioetanol. När du eldar med det blir förbränningen ren och ofarlig. Dessutom bildas ingen rök, något som är skönt om du bor i en mindre lägenhet. Att elda med flytande bioetanol är smart eftersom bränslet saknar doft, är 100 % förnybart och dessutom biologiskt nedbrytbart. Många fördelar!

2. Placera kaminen vart du vill

Vi är många som drömt om att kunna samla familjen kring en öppen spis, särskilt under vintern. Tyvärr så har det tidigare varit svårt för många att förverkliga den drömmen. För husägare har det inneburit dyra renoveringar för att installera skorsten och för lägenhetsboende går det inte av andra anledningar. Men idag kan du köpa en snygg väggkamin utan skorsten. Detta gör det möjligt att elda inomhus oavsett hur du bor. Kaminen går att ställa i stort sett vart som helst. Kanske vill du ha en härlig kamin i vardagsrummet? Eller i sovrummet? Det finns inget som säger att du inte kan ha två! Idag kan du hitta företag som designar fantastiska kaminer som inte behöver någon skorsten. Dessa finns ofta både i vägghängt utförande och golvstående.

3. Varmt och skönt utan krångel

Visst, en vedeldad kamin sprider en härlig doft hemma. Men vem har inte varit med om krånglet med att få fart på brasan? När du skaffar en kamin utan skorsten behöver du aldrig krångla med tändstickor, små träpinnar och tidningspapper. Du startar enkelt upp elden utan trix. Dessutom sprider denna sorts kamin också värme i hemmet. Värmeeffekten varierar beroende på vilken modell det handlar om, men i snitt avger denna typ av kaminer runt 2–3 kW värmeeffekt. Jämförelsevis är det ungefär hälften av vad den vedeldade kaminen ger ifrån sig.

Men vad är då ett rimligt väggkamin pris? Detta beror på olika saker, bland annat tillverkare, storlek och modell. Men om du jämför priset för en väggkamin utan skorsten med att renovera och installera in en skorsten är priset lågt.