3 sätt att förenkla arbetet med gaffeltruckar

3 sätt att förenkla arbetet med gaffeltruckar | Listion

Gaffeltruckar är otroligt användbara maskiner som används i de flesta lager- och byggmiljöer. De ser till att arbetet kan fungera effektivt och enkelt och används främst för att flytta tunga varor snabbt och med mindre ansträngning. De kommer i en mängd olika modeller och storlekar för att du ska kunna välja en truck som passar dina arbetsuppgifter. En ytterligare fördel med gaffeltrucken är att de också kan nå saker som ligger lagrade högt upp. Trots att de är relativt små och lätta att manövrera klarar de av tunga gods som du annars inte hade klarat av att förflytta. De gör helt enkelt ditt arbete både smidigare och säkrare.

Det finns många olika anledningar till varför du kan behöva en gaffeltruck. Nedan följer 3 viktiga anledningar till varför du bör investera i gaffeltruckar och hur de kan förenkla det dagliga arbetet.

Innan gaffeltruckarna blev tillgängliga ute på arbetsplatserna använde personalen som arbetade på lager och fabriker enklare hjälpmedel för att lyfta och förflytta tunga laster, till exempel rep, remmar och remskivor. Dessa egendesignade och improviserade lyftmekanismer var såklart inte säkra för de som hanterade dem och därför är det otroligt mycket bättre att använda sig av gaffeltruckar. De ökar säkerheten hos användarna och gör att de löper mindre risk för arbetsrelaterade skador och olyckor.

2. Enkla att underhålla

Gaffeltruckar är enkla att hantera både när det kommer till drift och underhåll. Genom att ta hand om dem på rätt sätt kommer du kunna använda din truck i det dagliga arbetet i många år framöver. Väljer du dessutom gaffeltruckar för kort- eller långsiktig uthyrning via ett professionellt företag kommer de kunna erbjuda dig service så att du alltid kan vara säker på att din maskinpark är i toppskick.

3. Klarar av tunga lyft

Trots att denna typ av truck är enkel att manövrera och är tillräckligt liten för att ta sig igenom smala och trånga gångar klarar de av riktigt tunga lyft. Beroende på vilken modell du väljer att använda kan de lyfta alltifrån 1000 kg till hela 60 000 kilo. En del är anpassade för utomhusbruk för att lyfta containrar medan andra är anpassade för inomhusbruk för orderplock.

Välj en modell som passar din verksamhet och de projekt den är ämnad att användas för. Du kan välja bland modeller som drivs av antingen el, bensin, diesel eller propan och dessutom om det passar bättre med nya eller begagnade gaffeltruckar. Glöm heller inte att se till att din personal är rätt utbildad för att hantera maskinen i fråga. Dess viktigaste uppgift är alltså att öka säkerheten och effektiviteten på din arbetsplats, men du kommer också att märka dess effektivitet genom att produktiviteten ökar. När personalen är utrustade med rätt redskap och hjälpmedel kommer de kunna arbeta obehindrat och också vara motiverade att utföra ett så bra jobb som möjligt.