3 tips när du ska beställa brandy på nätet

3 tips när du ska beställa brandy på nätet | Listion

En favoritdryck bland många är brandy med sin rika arom och tydliga karaktär. Brandy tillverkas genom att destillera vin två eller flera gånger och vissa har även lagrats under en längre tid på träfat. Ju längre den lagras, desto mildare och mjukare smak får den alkoholhaltiga drycken och träet kan även ge en ton av knäck, choklad eller vanilj. Brandy passar utmärkt på egen hand efter middagen eller som god smaksättare i cocktails och drinkar. Det är dessutom populärt i bland annat sangria och glögg för att bidra med extra smak och styrka.

Det finns otroligt många producenter och sorter av brandy tillgängliga på marknaden och för att få tillgång till ett så brett och varierat utbud som möjligt är det en god idé att beställa brandy på nätet. Nedan följer 3 tips som förhoppningsvis kan göra valet lite lättare för dig.

1. Köp brandy efter tillfälle

Planerar du en stor fest eller ett bröllop? Eller vill du bara rusta barskåpet med god dryck inför semester och sköna hemmakvällar? Välj ut en brandy som passar för det tillfälle den är tänkt att användas till. På bröllopet kan det vara kul att satsa på en lite finare flaska, men med en smak som faller de flesta i smaken. Ska den stå hemma i ditt barskåp har du kanske en särskild favorit du vill slå till på.

2. Lär dig olika typer av brandy

Om du är nybörjare och precis har börjat upptäcka brandy kan det vara en god idé att göra lite research om drycken och de olika sorterna som finns tillgängliga. Läs de olika beskrivningarna för varje flaska, då det kommer att ge dig en indikation på var den kommer ifrån och hur drycken har destillerats. Ju äldre en brandy är, desto mer smak kommer du få uppleva. Några vanliga typer av brandy är:

  • Spansk brandy
  • Konjak – fransk brandy
  • Armagnac – fransk brandy
  • Grappa – italiensk brandy
  • Calvados – fransk brandy
  • Pisco – sydamerikansk brandy

3. Be om hjälp

Det kanske absolut bästa sättet att hitta den bästa brandyn online är att fråga vänner och familj om råd eller faktiskt gå på en provning för att hitta just din favorit. Oavsett om du har bestämt dig för att beställa spansk, fransk eller italiensk brandy på nätet finns det därefter en mängd olika tillverkare och sorter tillgängliga. De kan ha destillerats på olika sätt, lagrats olika länge och bestå av olika druvor, vilka alla har stor betydelse för brandyns smak och karaktär. Har du därför en kunnig släkting eller vän som kan hjälpa dig att välja ut en kvalitativ sort kommer du med större sannolikhet hitta en brandy som kommer falla dig i smaken.