4 saker att gå igenom innan du väljer juice maskin

Juicemaskiner är otroligt populärt att ha hemma, men också på restauranger. Frukt- och grönsaksjuicer verkar vara något som vi aldrig tröttnar på och det är ett utmärkt sätt att skapa merförsäljning.

Dock finns det vissa saker som är bra att gå igenom innan du investerar i en ny juice maskin. Detta för att den ska passa just din verksamhet och för att säkerställa att den faktiskt används och inte blir stående i ett hörn. Nedan följer 4 saker som är bra att tänka över innan du slår till.

1. Bestäm hur mycket din juicepress får kosta

Ett viktigt första steg i valet av juicemaskin är att bestämma sig för hur mycket den får kosta. Mer avancerade modeller kostar såklart en slant extra, men att investera i en sådan måste självklart vara försvarbart. Kommer du kunna sälja så pass mycket färskpressad juice att din maskin blir återbetalad? Om inte, satsa på en enklare modell till att börja med för att se om det passar in i din verksamhet. Genom att bestämma budget blir valet av maskin lättare.

2. Välj en maskin som är lätt att rengöra

För att det inte endast ska innebära mer jobb att investera i en juicemaskin gäller det att den är enkel att rengöra. Det får inte sluta med att du behöver lägga mer tid på service och underhåll av maskinen än på dina kunder. Då är det lätt att den blir stående istället. Satsa på en lättskött juicemaskin eller ta hjälp av ett företag som hjälper dig med servicen. Hermelin Handels är ett företag som erbjuder ett brett sortiment av professionella dryckesmaskiner, anpassade och optimerade för din verksamhet. Dessutom bistår de dig med förstklassigt underhåll och service av dina maskiner.

3. Tänk på hastigheten

Även här gäller det att hitta en maskin som inte tar onödigt mycket tid. Satsa därför på en kvalitativ maskin som kan arbeta effektivt med hög hastighet. På så sätt vet du att du kommer kunna erbjuda en god juice åt dina kunder samtidigt som kön inte hinner bli lång.

4. Frukt eller grönsaker?

Fundera över vilken typ av juice du vill kunna erbjuda. Räcker det med färskpressad apelsinjuice eller vill du även kunna pressa grönsaker så som grönkål och spenat? Isåfall behöver du en maskin som klarar av lite grövre texturer. Titta efter en maskin med låg rpm, ju långsammare process desto mer juice får du ut av bladgrönsakerna.

Förhoppningsvis har denna lista gett dig lite mer kunskap om hur du ska tänka när det kommer till valet av juicemaskin för ditt café eller restaurang. Självklart gäller det även dig som vill pressa frukt- eller grönsaksjuice hemma, även om maskinerna då kanske inte behöver vara lika avancerade.