5 Fördelar med att boka en säkerhetskurs på en båtskola i Stockholm

Båtskola i Stockholm | Listion

Att kunna köra båt är en enorm frihet och kommer bidra till mycket lycka och skratt om du vet hur du ska hantera den. Är du däremot helt oerfaren och inte alls vet hur du ska agera säkert på sjön kan det leda till livsfara. Att vara rätt utrustad och ha rätt kunskap är otroligt viktigt för livet på sjön. Är du därför nybörjare eller känner att du vill fräscha upp dina kunskaper är det en bra idé att boka en säkerhetskurs på en seriös båtskola där du bor.

Att gå en kurs i säkerhet kommer med en mängd olika fördelar för ditt framtida båtliv. Nedan följer en lista som ger dig en bra överblick.

1. Hantering av båten

Om du vill kunna använda din båt på ett optimalt sätt gäller det att veta hur varenda liten pryl fungerar. Visst, det går att lära sig med tiden i takt med att du kör båten, men ett bra sätt att få ett bra utgångsläge är att boka en båtkurs. Utbildningsledaren kommer då att tillsammans med dig gå igenom din båt och lära dig de olika funktionerna.

2. Nödfallssituationer

En av de viktigaste anledningarna till att utbilda sig vid en båtskola i Stockholm är att du kommer lära dig hur du och dina medpassagerare ska agera i en nödsituation. En nödsituation kommer alltid plötsligt och då gäller det att du har rätt kunskap sedan tidigare. Det är också du som ägare av båten som har ansvar för att samtliga ombord bär flytväst och att de vet vad som ska göras om något händer. I en riktigt allvarlig situation kan skillnaden mellan liv och död handla om endast några få sekunder.

3. Navigering

Under en säkerhetskurs kommer du även få lära dig att navigera med sjökort och GPS. På så sätt kommer du att på ett säkert sätt kunna ta dig fram på sjön utan att köra på grund eller annat som kan skada din båt.

4. Skydd av miljön

Att veta hur du ska bete dig ute i naturen är viktigt för att undvika föreningar och farliga utsläpp i miljön. Det gäller även livet till sjöss. När du ska ge dig ut på längre turer med båten gäller det att vara medveten om hur du ska göra dig av med eventuella avfall och hur du minimerar risken för skadliga utsläpp.

5. Rätt utrustning

Slutligen kommer du också få bra tips och råd om vilken utrustning som är bra att ha med på din båt, oavsett om du ska ut några timmar över dagen eller ska ta med familjen på en veckas båtsemester. Flytvästar är såklart alltid A och O, men det är också viktigt med nödbränsle, vätska, solkräm och laddning till telefonen.

Hitta en båtskola i Stockholm nära dig och lär dig att visats på sjön med säkerhet i fokus.