5 fördelar med att installera ett trådlöst brandlarm i ditt hem

5 fördelar med att installera ett trådlöst brandlarm i ditt hem | listion

Att ha ett brandlarm hemma är förhoppningsvis en självklarhet för alla. Vill du dock utöka säkerheten ytterligare är ett brandlarm med kamera ett ännu tryggare och effektivare alternativ. Nedan följer 5 fördelar med att investera i ett trådlöst brandlarm som använder sig av både färgkameror och optiska rökdetektorer för att snabbt upptäcka brand och rökutveckling.

  • Större skydd

I stället för att endast använda sig av rökdetektorer är ett brandlarm med kamera även utrustat med färgkameror som kan hjälpa dig att upptäcka branden. Det ger dig ett större skydd och bättre chans att hinna rädda ditt hem i tid. En brand kan snabbt orsaka stor skada på både de som befinner sig i bostaden samt på möbler och ägodelar som inte kan ersättas, vilket gör det extra viktigt att installera ett tryggt och säkert brandlarm.

  • Du har möjlighet att larma även när du är bortrest

Kamerorna gör också att du kan se branden även när du inte ett hemma. Ett trådlöst brandlarm kan nämligen kopplas upp till din mobiltelefon där du får en notis om rökdetektorerna skulle upptäcka något. Därmed kan du se branden och direkt tillkalla brandkåren om du inte själv har möjlighet att ingripa snabbare.

  • Möjlighet att koppla det till ditt hemlarm

Många företag som säljer brandlarm för villa kan dessutom hjälpa dig att koppla det till ditt hemlarm. På så sätt får du ett flexibelt och skräddarsydd säkerhetssystem för ditt hem där alla larm arbetar tillsammans för att ge dig bästa möjliga skydd.

  • Koppling till larmcentral

Som tidigare nämnts har du större möjlighet att larma vaktbolag eller räddningstjänst i tid om ditt brandlarm är utrustat med en kamera eftersom du då kan se om det brinner även om du inte är hemma. Det är ett både effektivare och tryggare alternativ än att behöva förlita sig på att grannarna hör av sig om något skulle hända.

  • Enkelt att installera

Ett trådlöst brandlarm hemma kan låta avancerat, men det är inte särskilt svårt att installera. När du beställer ditt brandlarm för villa följer det med enkla bruksanvisningar och du kan även be om hjälp och råd från företaget du köpte det ifrån. Skulle du vilja veta mer om hur du kan koppla samman olika säkerhetssystem i hemmet och vilka påbyggnadslösningar som skulle passar dig bäst kan du dessutom be om en konsultation. Snart kan du se fram emot ett tryggare, säkrare och mer skyddat hem!