5 intressanta fakta om sinuslift

5 intressanta fakta om sinuslift | Listion

1. Sinuslift metoden är ett kirurgiskt ingrepp som används för att bygga upp benmassan i överkäken. Detta för att du som råkat ut för minskad benmassa ska ha möjlighet att sätta in ett tandimplantat i munnen. Benersättningsmaterialet placeras mellan käken och bihålan efter att sinusmembranet försiktigt flyttats uppåt.

2. Begreppet görs av en läkare som är specialist inom området och utförs på flera platser i landet. För dig som bor i södra delarna av landet finns det kliniker som arbetar med sinus metoden i exempelvis Malmö. Där blir du varmt omhändertagen av specialister som kommer se över just dina specifika behov.

3. Anledningen till att man gör detta ingrepp beror som sagt på att man förlorat benmassa i munnen. Det kan bero på ålder eller att benmassan minskat efter en extraktion, men också att patienten förlorat tänder. När det inte sitter fast några tänder i käken börjar benet att brytas ner av kroppen, vilket resulterar i att det inte finns tillräckligt med benmassa för att sätta in ett tandimplantat.

4. Benmassan kan vara uppbyggd på olika sätt, men ett säkert och kvalitativt val är Bio-Oss vilket är ett biokompatibelt material som kroppen lätt tar till sig. Genom detta material bildas i sin tur nya ben som kommer att användas under den framtida implantatbehandlingen. Under ingreppet Sinuslift fylls insidan av vävnaden kring bihålans väggar med Bio-Oss för att bygga upp benet. Mängden ben som behöver användas varierar, men vanligtvis handlar det om flera milliliter. När den nya benmassan väl sitter på plats syr tandläkaren igen vävnaden och det är dags för massan att läka ihop med dina existerande ben.

5. Redan innan ingreppet kommer läkaren att ta röntgenbilder på din mun för att se hur benet behöver byggas upp, men det är först under implantatbehandlingen som man kan se helhetsbilden. Röntgenbilderna kommer visa höjden och bredden på dina befintliga ben och därefter utvärdera vilket skick din sinus är i. Efter genomfört ingrepp måste man låta munnen vila i minst 6 månader innan man sätter in nya implantat. Sinuslift kan dock även utföras i kombination med ett direkt implantat.

Kontakta din tandläkarklinik idag

Sinuslift är alltså en effektiv metod för benuppbyggnad och gör det möjligt för dig att sätta in nya tandimplantat när det tidigare inte funnits tillräckligt med plats på höjden i överkäkens premolar- och molarområde. Med hjälp av det biokompatibla materialet Bio-Oss kommer kroppen själv att börja bilda nya ben i det specifika området. Kontakta en professionell tandläkarklinik idag för att se över dina behov inför ett eventuellt tandimplantat. Ett leende är viktigt för självförtroendet, så gå därför inte i onödan med en tandrad som du inte är nöjd med eller tomma hål efter tappade tänder.