5 saker att tänka på när du ska köpa pooltillbehör till din badplats

5 saker att tänka på när du köper pooltillbehör | Listion

En pool är underbart att få ha hemma. Under sommarens varmaste dagar finns det inget bättre än att få ligga i solstolen och sedan ta sig ett dopp i poolen. Beroende på poolens storlek kan det även finnas bra möjligheter till att simträna. Men en pool är sällan fulländad utan en rad tillbehör, bland annat handlar det om produkter som finns runtomkring poolen som relaxmöbler. Men även mer ”tråkiga” inköp som kemikalier och rengöringsprodukter för att hålla vattenklimatet fräscht.

Här är 5 saker att tänka på när du köper pooltillbehör.

  1. Användningsområde

Innan du besöker en poolbutik för att köpa in det du behöver är det bäst att fundera en stund. Vilket syfte ska produkterna ha? Dela in produkterna i olika kategorier som exempelvis rengöring och underhåll, nöje, komfort och säkerhet. När du kommit fram till hur produkterna ska användas blir det enklare att räkna ut vilken budget du ska ha samt vilka som är de bästa pooltillbehören.

2. Rengöringsprodukter

Något av det första du bör köpa in till poolen är rengöringsmaterialet. Att ha pool kräver mycket tid och arbete eftersom vattnet och själva klimatet i poolen annars snabbt blir smutsigt och ofräscht. Eftersom en pool inte fungerar som ett badkar där man tappar ur vattnet efter en användning, behöver både väggarna och vattnet vara rent. För att hålla vattenklimatet i ordning behöver du kemikalier och pH-stabilisator. Kemikalier innefattar bland annat klor, men man kan inte endast ha klor i vattnet, då blir inte heller klimatet bra. Det finns massvis av bra guider för vilka rengöringsprodukter du bör använda till din pool. Det kan även vara värt att köpa en poolrobot som kan underhålla poolen hela tiden. Detta är smart om du har investerat i en större pool, då det annars kommer ta långt tid att själv gå runt och skrubba rent överallt.

3. Komfort – hitta den bästa pooltillbehören

Nästa punkt på inköpslistan är sådant som ökar komforten, både i poolen och runtomkring. Här bör du tänka på hur du ska använda uteplatsen. Bredvid en pool är det exempelvis trevligt med solstolar och sköna soffor där familj och vänner kan umgås medan barnen badar. Även en trappa ner i poolen kan vara smart, särskilt om du har äldre släktingar. Det är lättare att gå ner via en trappa än en stege.

4. Budget när du ska köpa pooltillbehör

För att inköpen inte ska bli för dyra är det alltid smart att räkna ut vilken budget du har råd att lägga på dina nya pooltillbehör. Både relaxmöbler och kemikalier samt poolrobotar kan blir ganska dyrt. Fundera över vad som är viktigast för dig. Kanske har du redan några gamla utemöbler som kan få en ny touch med lite färg och nya dynor?

5. Smarta investeringar

När det är dags att köpa pooltillbehör kommer du garanterat behöva prioritera vad som är viktigast. En smart, men även dyr, investering är poolöverdrag. Det finns en rad olika alternativ som exempelvis pooltak, termodukar och mycket mer. Vissa ger även bra skydd mot drunkningsolyckor.