8 bra kaffetillbehör du bör investera i

8 bra kaffetillbehör du bör investera i | Listion
  1. En riktigt bra kaffekvarn

Den första punkten på denna lista är också nästan den viktigaste. För att kunna brygga riktigt bra och välsmakande kaffe är det viktigt att använda nymalet kaffe i din kaffemaskin. Det färdigmalda som finns att köpa ute i butikerna ger inte alls samma arom och fyllighet som när bönorna är nyrostade och nymalda.

  1. En våg

Det är också viktigt att använda sig av rätt mängd kaffe till varje kopp för att få en så god och välbalanserad smak som möjligt. En våg kan då vara ett smart tillbehör att investera i då den kommer hjälpa dig att väga upp rätt mängd kaffe varje gång.

  1. En smidig kaffepress

Från att kaffemaskiner med kapslar länge har regerat på marknaden har nu de lite mer manuella bryggmetoderna börjat ta plats. Det gör kaffepressen till ett otroligt populärt kaffetillbehör. Den är dessutom smidig att ha hemma om det bara är du som dricker kaffe i familjen.

  1. Smakrika syrups

Om du gillar smak i ditt kaffe erbjuder marknaden en mängd olika syrups i en mängd olika aromer. Oavsett om du föredrar att addera ett touch av vanilj till din cold brew eller lite sötma från choklad till din espresso finns det alternativ för allas tycke och smak.

  1. Rengöringsprodukter

En annan viktig del för din kaffemaskin är tillbehör för rengöring. För att du ska kunna njuta av välsmakande kaffe dag ut och dag in gäller det att bryggaren är väl rengjord och inte har några kalkbeläggningar eller gamla kafferester.  

  1. En kvalitativ tamper

För dig som har en espressomaskin är en tamper ett oumbärligt tillbehör. Med den packar du kaffet hårt och kompakt för att det heta vattnet sedan sakta ska rinna igenom. Satsa på en kvalitativ modell i metall med lite tyngd för att verkligen kunna pressa ihop det malda kaffet ordentligt.

  1. Mjölktermometer

Ingen vill ha bränd mjölk i sin cappuccino eller latte, så investera därför i en bra termometer. Den hjälper dig att hålla koll på temperaturen för att få ett så krämigt och mjukt mjölkskum som möjligt. Många kommer dessutom med fästen så att de smidigt kan fästas på mjölkkannan.

  1. Mjölkkannor

För att få till det perfekta mjölkskummet behövs inte bara en kvalitativ termometer, utan också en praktisk mjölkkanna. Den placerar du under mjölkskummaren för att sedan enkelt och smidigt kunna hälla upp rätt mängd mjölk i latten eller cappuccinon. De flesta modeller är tillverkade i stål för att erbjuda så hög hållbarhet och slitstyrka som möjligt. De fungerar därför utmärkt till en kaffemaskin som tillbehör på restaurang eller café där det är högt arbetstempo och där många koppar ska serveras varje timme.