8 egenskaper hos en bra inredningsdesigner

Att låta någon inreda ditt hem eller din arbetsplats kan vara både härligt och svårt. Det gäller att släppa kontrollen och lita på att den person du valt kommer att göra ett bra jobb. Vilka egenskaper ska du då titta efter när det kommer till en bra inredningsdesigner? Fortsätt läs!

1. Att personen har erfarenhet

Detta är en viktig punkt att titta efter när du bläddrar bland alla duktiga inredningsdesigners. Hur länge har de varit i branschen och hur många har de hjälpt? Med mycket erfarenhet i bagaget är det lättare att lita på att inredningsdesignern kan komma med bra tips som du annars inte hade tänkt på.

2. Att personen har gått om kreativitet

En inredningsdesigner ska vara tillräckligt kreativ för att presentera en stil som passar din smak och personlighet. Den ska även vara unik och inte plockad direkt från ett tidigare projekt.

3. Att personen har ett giltigt certifikat

Gillar du att ha kontroll och känner dig lite smått obekväm med att låta en annan person ta över ansvaret över din inredning kan det åtminstone hjälpa att denne har ett giltigt certifikat. Se det som ett typ av bevis på att de vet vad de gör och att de iallafall har blivit kontrollerade. Sedan är det viktigt att ändå lyssna på magkänsla och fundera över om det är rätt person efter att du tittat på personens presentationer.

4. Att personen känns proffsig

Konkurrensen i inredningsbranschen är hård och därför gäller det för en inredningsdesigner att ha mycket kunskap och erfarenhet, men också ett proffesionellt bemötande.

5. Prata med tidigare kunder

Att få titta på bilder från tidigare projekt kan dessutom hjälpa dig att få en känsla av vilken stil designern har och om det är något som kommer passa dig. Du som kund ska kunna be om referenser från tidigare kunder och kontrollera saker som om designern håller vad den lovar och om projektet flutit på som det ska.

6. Att personen lyssnar

Att personen fångar upp din personlighet och smak för att sedan kunna skapa något utifrån detta är otroligt viktig för att du ska bli nöjd i slutändan. Även om inredningsdesignern självklart ska komma med egna idéer är det viktigt att personen lyssnar på vad du har att säga och vilka krav du har gällande funktion och stil.

7. Att personen har bred kunskap

Precis som att de ska ha certifikat och ha ett proffesionellt bemötande ska inredningsdesigners också ha ett brett synfält. Det är inte roligt att ha en inredningsstil som är en kopia av grannens, utan personen ska kunna skapa något snyggt och unikt anpassat efter ditt hem.

8. Att personen känns entusiastisk

Trots att personen jobbar med detta varje dag ska han eller hon kännas lika entusiastisk inför varje projekt. Det är viktigt för dig som kund att inte känna dig som en i mängden.

Förhoppningsvis har du nu skapat dig en bild av vad en bra inredningsdesigner är. Lycka till!