8 tips för att hitta den perfekta strandbaren i Skåne

8 tips för att hitta den perfekta strandbaren i Skåne | Listion

Du behöver inte resa till Karibien, MaldivernaellerThailand för att hitta en fantastiskstrandbar. Tittar man närmare på Sveriges sydligaste landskap – Skåne – så upptäcker man snart att man inte behöver resa särskilt långt för att hitta riktigt bra stränder med vit sand och soliga aktiviteter. Dessutom finns det en mängd sköna barer som serverar god mat och dryck, vilket är perfekt för en paus mellan volleybollmatcherna eller för after beachen i solnedgången. Nedan följer 8 bra tips på hur du hittar den perfekta strandbaren i Skåne.

1. Läget

En av de viktigaste sakerna när det kommer till att hitta en riktigt bra strandbarär dess läge. En strandbarär inte en riktig strandbar om den inte ligger placerad på stranden. Du ska i princip kunna ha fötterna i sanden samtidigt som du sippar på din margarita eller kalla öl och havet får gärna agera vacker bakgrund.

2. Inredningen

En fräsch och välkomnande inredning är A och O för att man ska trivas på baren. Den behöver inte vara supermodern, men det ska vara rent och passa med den miljö som finns runt omkring.

3. Drinkarna

Nästan lika viktigt som läget och inredning, är vilka drinkar som serveras på strandbaren. Det ska finnas ett väl genomtänkt och brett utbud av dryck så att alla gäster kan hitta något som faller dem i smaken. Drinklistan får gärna uppdateras med jämna mellanrum för att lyckas få en bra grupp med återkommande gäster. I och med att strandbarer främst håller öppet under sommarmånaderna får det gärna serveras alltifrån kall öl och prosecco till frozendaiquiri och AperolSpritz.

4. Maten

Nästa punkt på listan är maten. Det behöver inte finnas några avancerade måltider på menyn, utan det viktiga här är kvaliteten och smakerna. Klassiker som bör vara inkluderade är burgaren och några fräscha sallader.

5. Servicen

Precis lika viktigt som det är på alla barer och restauranger behöver även en strandar upprätthålla en god servicenivå. Personalen ska vara snabb och effektiv, men samtidigt trevlig och tillmötesgående mot gästernas specifika krav och önskemål. De vinner garanterat på att erbjuda det där lilla extra som kanske egentligen inte ingår i deras arbetsuppgifter, men som får gästen att komma tillbaka vid ett annat tillfälle. Kika därför gärna på omdömen och recensioner från tidigare besökande online för att skapa dig en uppfattning.

6. Musiken

En skön strandbar kräver riktigt bra musik! Under dagen passar det med lite lugnare loungemusik, medan det på kvällen gärna får stiga några nivåer i både tempo och ljudnivå.

7. Öppettiderna

Beroende på vad du är ute efter så är även öppettiderna en viktig faktor för en bra strandbar. Vill du spendera en härlig after beach tillsammans med vännerna gäller det att de håller öppet under hela dagen och vill du däremot njuta av några drinkar i solnedgången behöver du se till att den håller öppet även sent in på natten.

8. Priserna

Kontrollera även hur prisnivåerna ser ut för ett lyckat besök. Vid ett hotell i Ängelholm med den mysiga strandbaren intill har man till exempel möjligheten att njuta av både god mat och dryck till riktigt bra priser i en fantastisk miljö. Ett bra tips för dig som är ute efter en strandbar som har allt!