Att bygga ett varumärke – 10 smarta tips och råd

Att bygga ett varumärke - 10 smarta tips och råd | Listion

Att starta ett företag kräver en hel del arbete för att bli lyckat. Du måste komma på en unik och lönsam affärsidé, anställa eventuell personal, hitta en lokal och se till att alla affärsprocesser kommer kunna flyta på på ett så effektivt och smidigt sätt som möjligt. En av de absolut viktigaste delarna för att lyckas är dock att du bygger upp ett varumärke som syns och känns igen av den målgrupp du riktar dig till. Nedan följer därför 10 tips på hur du kan tänka just när det kommer till att bygga varumärke. Lycka till!

1. Ha tålamod

Självklart är det viktigt att tro på dig själv och din produkt, men lika viktigt är det att ha tålamod och se realistiskt på saker och ting. Inget sker över en natt och att skapa en medvetenhet kring ditt varumärke kommer ta tid.

2. Lägg tid på logotyp och image

Precis som punkten ovan är det viktigt att inte rusa fram, det kommer snarare stjälpa dig än hjälpa dig. När du ska ta fram en logotyp och en passande image för företaget ska utgångspunkten vara att dessa ska vara för evigt. Det är inte kul att stressat ta fram en webbplats och logga som du inte gillar, för att sedan byta ut dem när de faktiskt börjat känns igen av människor.

3. Använd sociala kanaler

Idag är det en självklarhet att synas i sociala medier såsom Facebook och Instagram, men det tåls ändå att tas upp som en punkt. Vissa säger att människor behöver se ett varumärke 7 gånger innan det sätter sig och med hjälp av digital marknadsföring har detta blivit betydligt enklare. Dela intressanta artiklar, lägg ut passande bilder eller gör digitala kampanjer på sociala kanaler för att öka medvetenheten när du ska bygga ditt varumärke.

4. Besök eller anordna event

Ett bra sätt att knyta kontakter är att både hålla egna och gå på andras event. Det är ett perfekt tillfälle att berätta om din produkt och fördelarna med denna. Har du möjlighet kan det vara en god idé att ta hjälp av ett välrenommerat eventbolag för att ta fram ett upplägg som framställer ditt varumärke på absolut bästa sätt.

5. Ta tillvara på ditt existerande nätverk

När det kommer till att bygga varumärke är ett annat tips att faktiskt ta tillvara på de kontakter du redan har. Vänner, familj och gamla kollegor är en av de största tillgångarna du kan ha när det handlar om att sprida ditt ord och göra ditt varumärke mer synligt.

6. Skapa ett positivt rykte

Att bygga ett varumärke tar tid och att förstöra det tar sekunder – ett välkänt uttryck med en stor dos sanning. För att få nya och behålla gamla kunder är det otroligt viktigt att inte göra några förhastade beslut som kan förstöra allt det du har byggt upp. Snåla inte på generositeten, det kommer garanterat att löna sig i slutändan.