Få ut det mesta av din skåpbilsinredning

Få ut det mesta av din skåpbilsinredning

Alla de som arbetar på ett kontor vet hur viktigt det är med ett organiserat och välstädat skrivbord för att kunna arbeta produktivt och inte känna sig stressad. Detsamma gäller för hantverkare och deras skåpbilar. Är lastutrymmet på din bil din främsta arbetsplats är det otroligt viktigt att denna är väl utrustad med skåp, lådor och upphängningsanordningar för att du ska kunna bedriva din verksamhet på ett effektivt och säkert sätt.

Att organisera dina verktyg och hjälpmedel handlar inte bara om att stapla dem på hög i det tomma lastutrymmet. För att göra din arbetsdag lättare (och säkrare) gäller det att investera i bra skåpbilsinredning. Alltså hyllor, lådor, krokar och upphängningar som håller reda på alla dina prylar och ser samtidigt till att de ligger still medan du kör. På så sätt är risken mindre att de utsätter dig för fara genom en eventuell krock genom att förvandlas till projektiler av inbromsningen. Med rätt inredning kommer du inte bara att maximera det tillgängliga utrymmet, utan det kan också innebära att du klarar dig med en mindre bil med lägre driftskostnader.

Tänk så här för en smart inredning till skåpbil

Hur ska du då tänka när du ska välja ut inredning för din skåpbil? Nedan följer några riktlinjer som kan vara bra att gå efter:

Bra planering – Innan du börjar borra några hål – se till att först skriva ner de saker och verktyg du använder dig av på en daglig basis. På så sätt kommer du skapa dig en bättre bild av vad du verkligen behöver och vad som är viktigast att investera i. Förhoppningsvis kommer detta göra att du inte gör några felköp och heller inte måste komplettera med ny inredning bara några veckor senare.

Satsa på modulsystem – Att välja en modullös lösning ger dig mycket större flexibilitet. Det gör att du kan anpassa inredningen till just din bil och plocka bort vissa delar om du skulle behöva frakta större gods. Modulsystem gör att du kan ta med dig samma inredning om du köper en ny bil och blir därför ett kostnadseffektivt alternativ.

Säkerheten först – Det är viktigt att den inredning du väljer är säker och testad för att klara av en eventuell krock. Se också till att den installeras korrekt för att inte riskera att något skulle lossna medan du kör. Känner du att du gärna tar hjälp för att montera din skåpbilsinredning finns det tjänster för detta. Med stor sannolikhet utför den återförsäljare du handlar av även installation.

Förhoppningsvis kommer dessa riktlinjer att hjälpa dig i valet av inredning och på så sätt hjälpa dig till en mer organiserad och säker arbetsplats ute på vägen.