Få ut det mesta av din vinprovning i Skåne

Upplev vinprovning i Skåne | Listion

Att boka en vinprovning tillsammans med dina vänner kan vara ett otroligt bra sätt att hitta nya favoritviner, men också ett härligt sätt att umgås och spendera tid tillsammans. Kanske är det någon i gänget som fyller år som ni vill unna lite extra? Eller så har ni inte setts på länge och vill hitta på något annorlunda tillsammans. Oavsett anledning kommer ni få en otroligt härlig dag tillsammans. Har du aldrig tidigare varit med på en vinprovning i Skåne kan det vara bra att veta hur du ska tänka för att få ut så mycket av din upplevelse som möjligt.

1. Fundera på vad du vill ha ut av upplevelsen

För att du faktiskt ska få med dig något från vinprovningen gäller det också att veta vad du faktiskt vill lära dig. Är det en speciell vinsort du vill testa eller vill du bara lära dig mer om hur du särskiljer en druvas distinkta smak och arom? Genom att ha planerat lite i förväg kommer du kunna ställa frågor till personen som håller i provningen, i stället för att komma på dem i efterhand.

2. Våga prova nytt

Våga gå utanför dina gränser istället för att bara testa viner du redan vet att du tycker om. När du ändå ska boka en vinprovning har du ju faktiskt chansen att välja en med helt nya smaker och sorter. Antagligen kommer du upptäcka mer än en ny favorit och få chansen att testa dessa tillsammans med goda ostar och tillbehör. En ost och vinprovning i Skåne är därför ett utmärkt alternativ om du vill prova på något nytt och lägga till några nya viner i ditt smakregister.

3. Anteckna

Om ett vin faller dig särskilt i smaken är det viktigt att du skriver ner detta, antingen på en bit papper eller i din telefon. Under en provning kan det bli många viner och då är det också lätt att glömma vilket vin det egentligen var du tyckte om. Så för att kunna köpa ditt nya favoritvin i efterhand eller beställa det nästa gång du är ute på restaurang gäller det att göra anteckningar.

4. Gör det till en helhetsupplevelse

Visst, att gå på en vinprovning är härligt i sig, men varför inte göra det till en hel helg tillsammans? Boka en vinprovning med övernattning i Skåne för att verkligen få tid med varandra och på så sätt unna er lite extra lyx i vardagen. Börja vistelsen med en vinprovning när ni kommer fram till hotellet och avsluta sedan dagen med en härlig middag i närliggande restaurang. Efter en god natts sömn är ni redo för ytterligare en dag tillsammans där ni kan utforska området runt hotellet och bara njuta av att vara lediga från vardagsbestyr.