Fördelar att välja trappor i stål

Fördelar att välja trappor i stål | Listion

Med tanke på att en trappa används flera gånger varje dag är det viktigt att satsa på en säker konstruktion och ett hållbart material. Dessutom ska materialet din trappa är tillverkad av vara bekvämt, kostnadseffektivt och estetiskt tilltalande. Ett riktigt bra exempel på detta är kvalitativt stål. Oavsett om du väljer att installera en ståltrappa inomhus eller utomhus kommer du kunna njuta av en mängd olika fördelar. Nedan följer några av dem.

Fördelar med ståltrappor utomhus

  1. Robust

En av de främsta orsakerna till att man använder sig av stålkonstruktioner när man bygger trappor är att det är en extremt stark metall som klarar av att stå emot väder och vind, men också tunga vikter. Stålkonsturktioner kan hålla under extrema förhållanden som naturkatastrofer och överdriven vikt. Strukturellt stål är nästan fem gånger så starkt som till exempel betong- eller trätrappor. Därför är det särskilt vanligt att man använder sig av ståltrappor när man ska installera till exempel utrymningstrappor.

2. Hållbar

Ståltrappor är utformade för att hålla länge. Strukturellt stål korroderar inte och kommer heller inte börja svälla eller spricka. Stål klarar sig också bra från skadedjur och andra skador, till skillnad från betong eller trätrappor. Tack vare att stål är ett så pass högkvalitativt material påverkas det inte av yttre omständigheter och kan vara i årtionden.

3. Lättskött

En ytterligare stor fördel med ståltrappor utomhus är att de är otroligt lätta att sköta om. De behöver inte oljas in eller målas om med jämna mellanrum, utan det enda du behöver tänka på är att hålla den ren från smuts och vatten. Under vintertid är det även viktigt att se till att det inte bildas is på trappstegen för att minska risken för att någon trillar.

Fördelar med ståltrappa inomhus

1. Mångsidig

En ståltrappa behöver inte vara rak eller kantig, den kan konstrueras i en mängd olika former och utseenden. En spiraltrappa i stål blir en iögonfallande detalj i hemmet för den som gillar den industriella och moderna stilen. Vill du inte ha en trappa helt tillverkad i stål kan du dessutom kombinera det med andra material i form av glasräcken och handledare i trä för ett mjukare intryck. Ta hjälp av en designer och montör för att skräddarsy en ståltrappa inomhus för just dina behov.

2. Ekonomisk

För dig som är ute efter en kostnadseffektiv trappa är en modell i stål ett utmärkt alternativ. I och med att den inte kräver underhåll i form av slipning, målning eller inoljning slipper du lägga pengar på dessa omkostnader. När din trappa väl är klar och färdigmonterad kommer du inte behöva tänka på fler utgifter. Kontakta ett professionellt företag som kan hjälpa dig att bygga din nya ståltrappa, till ett bra pris och med en snygg design.