Fördelar med att installera kameraövervakning i ditt hem

Fördelar med att installera kameraövervakning i ditt hem | Listion

Inbrott och olaga intrång är vanliga problem när man bor i radhus eller villa. Det inger en otrygg och stressande känsla som kan kännas extra jobbig när man är ensam hemma. Se därför till att installera i inbrottslarm med kameraövervakning. Den kommer inte bara se till att skrämma bort tjuvarna med sin blotta existens och fånga deras ansikten på bild, utan vetskapen om att de sitter där kommer göra att du känner dig säkrare och tryggare.

1. Tillgängligt för alla

Den senaste tiden har det skett en mängd framsteg när det kommer till den här typen av teknik. För att tidigare ha varit en ganska dyr lösning och därmed enbart varit ett alternativ för en viss målgrupp finns de nu i en mängd olika varianter och prisklasser. Larmsystem med trådlös kameraövervakning har helt enkelt blivit överkomliga i pris och passar för alla typer av hem.

2. Avskräckande i ett tidigt skede

Säkerhets-/övervakningskameror låter dig se insidan och/eller utsidan av ditt hem – när som helst och när du vill. Genom att integrera videoinspelning i ditt larmsystem har du möjlighet att se olika områden av din egendom direkt via mobilen eller i datorn. En kamera som placeras utomhus hjälper till exempel till att skrämma iväg inbrottstjuvar bara genom att sitta uppe. När de inser att de är övervakade och att ditt hem är larmat är kameraövervakningen det som sett till att avstyra ett eventuellt inbrott.

3. Fångar tjuven på bild

En annan fördel med kamera kopplat till ditt larmsystem är att om ett inbrott trots allt skulle ske kommer du ha allt på video. På så sätt har du mer information att komma med till polisen och därmed ha större chans att få fast tjuvarna och dina ägodelar. Se därför till att skaffa en kamera av hög kvalitet så att du får bra bilder på deras ansikten.

4. Håll koll på små barn och djur

Att ha kameraövervakning installerad hemma är inte bara ett sätt att få fast tjuvar och inkräktare. Har du barn eller husdjur är det även ett utmärkt sätt att hålla uppsyn över dessa. Många larm kan du koppla direkt till din mobil, vilket gör det otroligt smidigt att logga in och se hur allt går där hemma. Kanske har du precis skaffat en valp som du är orolig över när du är borta på jobbet några timmar. Genom kameran kommer du då kunna se om de är stressade eller ligger lugnt och stilla i sin bädd.

5. Billigare försäkringar

Med kameraövervakning kan du också lyckas förhandla dig till en lägre kostnad varje månad av ditt försäkringsbolag. De flesta större försäkringsbolag har möjlighet att erbjuda dig en lägre premie om du kan uppvisa att du har ett professionellt säkerhetssystem med kameraövervakning för att skydda dig mot stöld, brand och inbrott.