Köpa armbandsur från kända klockmärken eller välja den dyraste klockan i butiken?

Rob_E_Butik

Kvalitet kostar. Men det betyder inte automatiskt att den allra mest exklusiva klockan är det bästa valet för din handled. När det kommer till att köpa klocka ー ska du välja den dyraste klockan i butiken eller satsa på en mer modest modell från kända klockmärken? Det beror helt på varför du vill ha klockan. Här kommer några frågor som hjälper dig på vägen mot ett lyckat klockköp. 

Frågor som gör valet enklare

Innan du går in i klockbutiken bör du ställa dig frågorna:

  • Vill jag ha en klocka som en investering?
  • Vill jag ha en klocka som en statusmarkör?
  • Vill jag ha en klocka som ska gå i arv?

Svaret på frågan ger en fingervisning om vilket armbandsur du ska välja.

En investering

Om du köper en klocka som en investering är det ett smart drag att välja ur från kända klockmärken som Rolex, Chopard, Patel Philippe eller Omega. Sportiga armbandsur i rostfritt stål från Rolex brukar ses som säkra investeringar medan en dyr klocka med guld och diamanter snabbt tappar i värde efter köp. Självklart spelar klockans skick och hur eftertraktad modellen är in i värdet. 

En statusmarkör

Handen på hjärtat, vi är många som vill visa att vi är framgångsrika och det är inget fel med det. Vill du visa omgivningen hur bra det går på jobbet är den dyraste klockan med guld och diamanter det självklara valet. Diamanter har alltid symboliserat odödlighet medan guld är själva sinnebilden av välstånd. Att äga en eftertraktad klocka som burits av en historisk person är också ett tecken på hög status. En av världens topp 3 dyraste klockor specialbeställdes till Marie Antoinette av hennes älskare 1782. Slutpriset blev 30 miljoner dollar. 

En klocka som tål att ärvas

Patek Philippes slogan lyder “Du äger aldrig riktigt en Patek Philippe, du tar bara hand om den för kommande generationer”. Att välja armbandsur från kända klockmärken och att serva klockan regelbundet brukar vara säkra sätt att få klockan att hålla över generationer. Tänk på att alltid serva armbandsuret hos en auktoriserad återförsäljare av det märket som du har valt. 

Lycka till med ditt klockköp!