Sugen på lunch i Stockholm? Vi ger dig flera bra tips och ställen där du kan hitta lunchmeny till besöket i Stockholm

Vi ger dig flera bra tips och ställen där du kan hitta lunchmeny till besöket i Stockholm | Listion

Sugen på en god lunch i Stockholm? Det finns otaliga platser att välja mellan, från riktiga lyxrestauranger till lunchhak och allt mellan dessa två extremiteter. Vi ger dig olika tips på platser med god lunchmat, från dyrt till billigt samt i olika områden.

1. Kungsholmen

I centrala Stockholm kan du hitta mängder av alternativ, exempelvis kvarterskrogen Agnes som bjuder på sydeuropeisk mat, speciellt franskt och spanskt. Här finns lite allt möjligt, från fisktacos till goda tortillas, goda smörgåsar, kötträtter och mycket mer. En lunch kostar runt 125 kronor.

2. Lindhagen

Väster om Kungsholmen hittar du Lindhagen. Ett bra tips här är att besöka Restaurang Lindhagen. Du hittar lunchmeny för Lindhagen på deras hemsida. De erbjuder alla möjliga goda maträtter, från 11 till 13:30. Vissa inslag finns alltid med, det är bland annat de vegetariska hamburgarna. Lunchen kostar 103 kronor och det finns i regel fem olika maträtter att välja mellan, två som varierar en hel del, en pasta, en vegetarisk och så den särskilda hamburgaren.

3. Södermalm

Södermalm har mängder av bra alternativ, från goda Nytorget 6 till Amida kolgrill, Chutney och Urban Deli Nytorget. Ett prisvärt alternativ är Meatballs for the People. Det är, som du kanske misstänker, en kvarterskrog som fokuserar på köttbullar av alla möjliga slag. Lunchen kostar 95 kronor och du kan välja mellan alla deras goda maträtter! Perfekt när du vill imponera på en vän som turistar i landet och aldrig tidigare provat svenska köttbullar.

4. Nacka

I Nacka stadshus på Granitvägen 15 kan du äta en god lunch. Kommunhuset har även en caféverksamhet med goda mackor och fikabröd, perfekt om du hellre vill äta något lättare. En lunch kostar inte alltför mycket, du kan även hitta lunchmeny på nätet. Lunchen är mellan 11:00 till 13:30 varje vardag och består av en stor buffé med både vegetariska-, pasta-, fisk- och kötträtter. Kostnaden ligger på 85 kronor, alternativ 75 om du tar med dig.

5. Huddinge

Även långt söder om Stockholm finns fantastiska lunchställen. Blickagången 14, vid sjukhuset, är en utmärkt lunchrestaurang. Du hittar lunchmeny för Huddinge på deras hemsida, lunchen är från 11 till 14 varje vardag och inkluderar både kaffe, bröd och en liten dessert för 99 kr. Det finns även möjlighet att välja något ur deras Take Away-avdelning, bland annat lunch och à la carte.

Hitta passande lunchmeny för Stockholm

Som du märker har du flera alternativ att välja mellan. Du kan enkelt hitta goda lunchrätter i huvudstaden, även om du befinner dig långt bort från centrum. Med hjälp av våra tips kan du snabbt ta dig till ett prisvärt lunchställe.