Välj återvinningscentral med bäst metallpriser

Välj återvinningscentral med bäst metallpriser| Listion

Många använder sig av pantbanker eller andrahandsmarknaden för att sälja gamla prylar och smycken när de inte längre används. Det kan handla om alltifrån soffor, bord och stolar till märkesporslin, konst eller smycken i guld. Det många inte tänker på är att även gamla prylar såsom kastruller och stekpannor även kan ha ett bra skrotvärde som avgörs efter de metallpriser som råder.

Genom att sortera in ditt skrot på en återvinningscentral gör du det möjligt för optiska sorteringsmaskiner att ta om hand om ditt material på rätt sätt så att det sedan kan användas i tillverkningen av nya produkter eller förädlas för att skapa ny energi. Du är alltså med och sluter kretsloppet och bidrar till en mer hållbar och miljövänlig konsumtion. Tar du kontakt med rätt typ av återvinningscentral kommer du dessutom få betalt för det skrot du lämnar in. Vanliga material som du erbjuds betalning för är koppar, järn, aluminium, zink, stål, bly, mässing och tenn. Det gör återvinning till ett bra val för både miljön och plånboken.

Hur gör du får att återvinna ditt skrot?

När du renoverar eller bygger om köket och behöver göra dig av med gamla diskbänkar eller blandare ska du alltså inte slänga dem, utan i stället sälja dem. Samla upp materialet i en hyrd container och låt det bli upphämtat eller ta med ditt metallskrot direkt till återvinningscentralen och få betalt. Det enda du behöver tänka på är att metallen ska vara ren och sorterad och att du anger det bankkonto dit du vill att betalningen för ditt inlämnade skrot ska hamna.

Vad avgör då vilka metallpriser som gäller för skrot? Priset kan variera från dag till dag och ser också olika ut hos olika företag. Därför är det en god idé att lägga lite extra tid på research kring var du får bäst betalt för ditt skrot. Skrotpriset för metall påverkas av faktorer såsom:

• Hur marknadspriset ser ut för den råvara du lämnar in
• I vilket skick ditt metallskrot är i och vilken typ av metall du vill sälja
• Hur mycket metallskrot du lämnar in
• Transportkostnader
• Vilka priser konkurrenterna erbjuder

Hur hittar du bäst metallpriser i Sverige?

Börja med att titta runt på nätet för att hitta vilka skrothandlare som finns tillgängliga nära dig. Därefter kan du jämföra olika metallpriser genom att kontakta de olika företagen och se vad de kan erbjuda dig. Kanske får du inte ett glasklart svar, men det kommer åtminstone ge dig ett hum om var du kan få mest pengar för ditt skrot. Så se över hem, förråd och garage och se hur mycket metall du egentligen har som bara ligger och skräpar. Genom att i stället lämna in det till en skrothandlare ser du till att både få betalt och göra det möjligt för materialet att användas på nytt.