Vi listar 4 stycken anledningar till varför du bör investera i ett Swimspa istället för en pool

Swimspa - Listion

Går du och drömmer om att bada i en egen pool? Skulle du vilja njuta av varma vinterbad? Det finns bra alternativ till stora och skrymmande pooler som förenar motion med avkoppling. Lär dig mer om de fyra bästa anledningarna till varför du bör investera i ett eget Swimspa.

1. Få träning och motion

Om du inte tidigare har hört tals om ett Swimspa kan man kort förklara det som en kombination av en pool och ett spabad. Det låter väldigt bra eller hur! Denna pool är betydligt mindre än en vanlig swimmingpool men mycket större än ett spabad. Den är ofta utvecklad med en sida för avkoppling och en sida för motion. Vissa modeller har inbyggda vattenturbiner som skapar en stark ström i vattnet. Detta gör att du enkelt får mer träning. Du kan exempelvis ställa in hur starkt motståndet ska vara när du simmar. I en vanlig swimmingpool tränar man ofta genom att simma många längder. Men när du inte har det utrymme på tomten är den här typen av pool smart eftersom du får intensiv träning men på mindre yta.

2. Njut av massage

En av de absolut största fördelarna och en stor anledning till att köpa Swimspa är massagen. Eftersom poolen är ett kombinerat spabad finns inbyggd hydromassage. Då det finns olika modeller och olika tillverkare av denna sortens bad kan du hitta varianter som har en avdelning med massagestrålar och en avdelning med motion. Andra modeller har massagen jämnt fördelad över hela badet. Beroende på hur du vill använda poolen finns alltså bra alternativ.

3. Koppla av med vänner och familj

Den här sortens bad är oftast väldigt uppskattade av barn såväl som vuxna. Badet är mångsidigt och bjuder in till såväl bus och lek som avkoppling. När du vill bjuda in vänner passar det perfekt att sätta igång massagen och hälla upp något gott i glasen. Idag kan du enkelt köpa Swimspa hos flera företag. Se till att kolla upp referenser samt jämföra priser. Två av de vanligaste tillverkarna av denna sortens bad är Swimlife och Wellis. Swimlife är ett amerikanskt varumärke och Wellis ett ungerskt. Båda tillverkarna är kända och omtyckta för sin design, sina funktioner och sin höga kvalitet.

4.  Perfekt för begränsat utrymme

Om du bor på en tomt som har begränsat utrymme är denna pooltyp ultimat. Den är dessutom på många sätt lättare att installera eftersom du inte behöver gräva ner den. Poolen är färdig vid leverans och kan ställas på exempelvis altanen. En viktig fråga för intresserade köpare är såklart vad Swimspa pris ligger på. Då det varierar en del beroende på leverantör samt tillverkare är det bäst att jämföra olika företag. I Sverige finns det flera kända pooltillverkare och poolförsäljare. Ett tips är att begära offert från flera stycken och fråga om vilket Swimspa pris de tar. Njut mer av varje dag, investera i ditt alldeles eget spa- och motionsbad!