Vill du köpa en Tudor klocka? Här har du tre klassiska modeller att ha koll på

Vill du köpa en Tudor klocka? Här har du tre klassiska modeller att ha koll på

När Hans Wilsdorf grundade Tudor hade han redan etablerat ett annat dominerade klockmärke, Rolex. Genom Tudor ville han skapa en klocka med samma höga krav på kvalitet och design men som inte kostade lika mycket. Tudor började sin bana som ett varumärke innan klockan tids nog blev ett eget företag.

Tre klassiska modeller

Om du vill köpa en Tudorklocka i Stockholm, kolla om du kan hitta några av följande klassiska modeller.

1. Tudor Oyster Prince 1952

Under 1950-talet var Rolex kända för bland annat sina vattentäta och självuppdragande klockor. Tudor lanserade en egen klocka som klarade av samma tuffa utmaningar som de välkända klockorna från Rolex. Modellen Oyster Prince är en av de klockor som de visade vad de gick för. En elegant och stilren dressklocka som än idag håller måttet.

2. Tudor Oyster Prince Submariner “Tropical” 7928

På många sätt är dessa modeller några av klocktillverkarens mest kända. Tack vare förmågan att skapa vattentäta klockor skapade Tudor, och naturligtvis även Rolex, funktionella och vackra dykarklockor. Klockorna utvecklades sakta men säkert med nya egenskaper allt eftersom företaget upptäckte vad som var viktigt för användarna. Tydliga och självlysande tidsmarkörer, skyddad krona, möjligheten att vrida klockans bezel och en boett som klarar av att användas ned till 200 meters djup är idag självklara egenskaper hos de moderna dykarklockorna.

3. Tudor Oysterdate Big Block

En klassisk kronograf från 1970-talet. Smeknamnet Big Block hänvisar till klockans tre urtavlor till kronografen. De mörka små urtavlorna skapar en tydlig kontrast mot den stora ljusa urtavlan som de vilar på. Klockan finns även med ett inverterat färgschema.

Nya Tudor

När det kommer till lyxklockor har Rolex alltid varit det större varumärket, vilket inte är så konstigt. Under det tidiga 2000-talet beslöt de sig för att ta bort Tudor från den amerikanska marknaden. 2007 återlanserades varumärket och de fick en tydligare egen stil att gå på.

Tudor Heritage Black Bay

En klassisk modern Tudor klocka som är väl värd att nämna är Heritage Black Bay. Denna dykarklocka är en hyllning till klockföretagets historiska arv och lånar flera designdrag från de tidiga dykarklockorna. Klockan lanserades 2012 i samband med att Tudor återigen fick liv och den fick omedelbart klockentusiaster att höja på ögonbrynen.

Även värt att nämna är att Tudor Black Bay One länge var en av de dyraste klockorna som någonsin sålts på auktion. Den gick för strax över 2,9 miljoner kronor år 2015 och den började med ett startbud på 29 000 kronor.

Köp en klocka från Tudor genom en auktoriserad klocksäljare

Om du undrar var man kan köpa Tudor klocka i Stockholm så finns det ett antal ställen att besöka. Det viktiga är dock att du väljer en auktoriserad säljare för att kunna säkerställa att du får en äkta Tudor.