Villalarm ger dig en tryggare vardag

Villalarm | Listion

Det finns flera försiktighetsåtgärder man bör vidta för att skydda sig från både brand och inbrott, till exempel att ha en brandsläckare och bra dörrlås ー eller ett villalarm! År 2020 polisanmäldes 14 700 bostadsinbrott i Sverige, varav nästan 60% skedde i villor enligt BRÅ. Antal insatser av räddningstjänsten till bostadsbränder var drygt 6 000 år 2021 enligt MSB. Med ett bra hemlarm minskar sannolikheten för inbrott eftersom det ofta skrämmer iväg obehöriga, och vid tillfälle av brand eller inbrott kan rätt insatser tillämpas direkt för att minska skadorna. 

Varför ett villalarm?

Du bör givetvis ha brandsläckare och bra dörrlås hemma, men ett villalarm ger dig ett komplett larmsystem som gör ditt hem tryggt med funktioner som upptäcker både inbrott och brand. Funktionerna varierar mellan olika larmleverantörer, men vanliga tillbehör till ditt villalarm är:

  • övervakningskameror
  • smarta lås
  • försvarsspray
  • vattendetektorer
  • rökdetektorer.

Villalarm med kamera

Företag som Garda Alarm och Verisure erbjuder villalarm med kamera som ger din bostad ögon. Med IR-kameror kan du bevaka villan dag som natt för att försäkra dig om att ingen obehörig kommer in. Systemet larmar även till larmcentralen om brandlarmet/inbrottslarmet har gått och de kan bevaka situationen och tillämpa rätt åtgärder direkt. 

Vilka funktioner behöver du?

Bäst villalarm får du med ett företag som låter dig skräddarsy ditt larm efter din bostad och dina behov. Om du ofta är bortrest och inte befinner dig i bostaden kan ett villalarm med kamera vara ett bra alternativ för dig. För att säkra hemmet ytterligare kan det vara en god idé att installera magnetkontakter som larmar om någon öppnar eller bryter upp fönster/dörrar när enheten är aktiverad.

Du bör alltid kunna styra enheterna själv och aktivera systemet när du vill. Det ger dig friheten att kunna kontrollera ditt larm och aktivera larmen på natten så du alltid kan vara trygg i ditt eget hem. Många leverantörer erbjuder en app och/eller en centralenhet i huset där du kan styra alla enheter direkt.

Köp hemlarm från en larminstallatör som har SBSC-certifierade produkter och som är polisgodkänd för att få ett så säkert och högkvalitativt larm som möjligt.